SAŠA VIDIĆ JE TRANSFORMISAO MNOGE NAŠE VELIKE ZVEZDE, ALI ZA NJEGA JE ONA BILA NEPRIKOSNOVENA: Jedna jedina muza i DRUG

Iznenadna smrt modnog kreatora i stiliste Saše Vidića idalje je neprežaljena, srpska modna scena više nikad neće biti ista

Moda
SAŠA VIDIĆ JE TRANSFORMISAO MNOGE NAŠE VELIKE ZVEZDE, ALI ZA NJEGA JE ONA BILA NEPRIKOSNOVENA: Jedna jedina muza i DRUG
Foto: Printscreen Instagram / vidicsasa

Saša Vidić je bio jedan od naših najpoznatijih modnih kreatora i zaslužan je za transformacije brojnih pevačica, a neke od njih su velike zvezde.

U Beograd dolazi 1991. godine iz rodne Hrvatske i po dolasku u prestonicu Srbije započinje njegovo prijateljstvo sa glumcima Brankom Katić i Sergejom Trifunovićem. Nakon što je 1992. godine premijerno predstavljen film „Mi nismo anđeli“, Branka je, znajući za njegov talenat za modu, zamolila Vidića da joj kreira haljinu za dodelu nagrada. On je pristao i tako je krenula njegova karijera modnog kreatora i stiliste.

Posle toga je nastavio da kreira, a prvu kolekciju vlastitog brenda „Broz“ je predstavio u septembru 1997. godine u metro stanici „Vuk“. Jedno vreme je radio kao kostimograf na Radio Televiziji Srbije „RTS“, a potom 14 godina proveo u modnoj kući „Zekstra“.

Saša Vidić
foto: Kurir/ Damir Dervišagić

Široj javnosti je bio prepoznatljiv ako stilista koji je zaslužan za najveću promenu u stilu koje su, zahvaljujući njegovim savetima, doživele jedne od najvećih zvezda naše muzičke scene, Svetlana Ceca Ražnatović i Seka Aleksić.

Kada su "prošle kroz njegove ruke" postale su najbolje obučene dame na estradi, a nekada su bile neretko na meti kritika zvog vrlo diskutabilnih autfita.

Saša Vidić i Ceca bili su veliki prijatelji, a onda je kao bomba odjeknula vest da su na blizak odnos, kao i na saradnju stavili tačku. Šta je bila jabuka razdora nisu otkrili ni pevačica, ni modni kreator, ali neosporna je činjenica da je pevačica od momenta kada je krenula da sarađuje sa Vidićem umnogome promenila svoj stil.

I dok se na početku karijere pojavljivala u potpuno drugačijim izdanjima, Saša je bio zadužen za njenu veliku korekciju u izgledu, te je baš on stajao iza nekih od njenih najhvaljenijih autfita. Često je znao da kaže, dok su bili u dobrim odnosima, da je Ceca dobar đak koji brzo uči, pa je sve manje bilo potrebe da joj sugeriše prilikom odabira komada garderobe.

Ceca Ražnatović, Saša Vidić
foto: Facebook

Možda i njegova najveća transformacija je upravo pevačica Seka Aleksić! Kada se probijala na estradnom nebu, često su je osuđivali zbog diskutabilnih modnih kombinacija. Uglavnom se pojavljivala u kompletima koji su gotovo sve obline otkrivali. Osim modela, i materijali su dodatno uticali na negativnu ocenu tada kompletnog stajlinga sada već vlasnice brojnih hitova.

Međutim, kada je Saša preuzeo stvar u svoje ruke, Seka je dobila titulu "modne ikone" - stil joj je postao damski, a svedenost i jednostavnost su sinonim za njene autfite. Pevačicu više ne možemo videli u autfitima koji su na granici da pređu u vulgarnost, naprotiv. U međuvremenu se izgradila kao javna ličnost čije modne odabire često kopiraju devojke.

Međutim večita muza modnog maga je bila Nikolina Pišek, koja mu je bila i veliki prijatelj. Premda je više od dve decenije proveo na srpskoj javnoj sceni o njegovom privatnom životu se vrlo malo znalo. Za sebe je umeo da kaže da je vrlo lojalan prijatelj, te da od svih ljudi koji ga okružuju očekuje da budu takvi.

Takođe je bio je poznat kao neko ko nije imao dlake na jeziku, te je često isticao da su jedine dve prave kreatorke na našoj modnoj sceni Verica Rakočević i Dragana Ognjenović, dok su svi ostali kreatori "u pokušaju".

Modni kreator preminuo je pre godinu dana u 52. godini života usled septičkog stanja. Poslednja želja mu je bila da bude kremiran, koja mu je i ostvarena. A pred smrt se osamio i najviše je voleo da provodi vreme sa svojim kućnim ljubimcem, psom Mateom. Bio je veliki ljubitelj životinja a imao je i velike planove koji su na žalost ostali neostvareni usled prerane smrti modne ikone.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs