TOM KRUZ IZGLEDA DA NE STARI: Sada konačno priznao šta jede da bi imao lice bez bora i vitko telo

Tom Kruz podelio je svoju dijetu za mladolik i vitalan izgled.

Fitnes & Nutricija
Autor:
TOM KRUZ IZGLEDA DA NE STARI: Sada konačno priznao šta jede da bi imao lice bez bora i vitko telo
Foto: Profimedia

Znamo, mnogi ste se pitali kako to da je Maverik iz kultnog "Top Gana" za razliku svojih kolega, ostao isti. Izdaje ga tek neka bora, no osmeh i držanje postojani su još od prvog nastavka iz 1986.

Šta je to što mu daje snagu i agilnost? Takođe, očima javnosti nije promaknuo ni nedavni događaj kada je na proslavi 50. rođendana Viktorije Bekam pomogao fotografu da ustane nakon što se spotaknuo na stepenicama. Iza ove spretnosti krije se način življenja, ali i ono što ovaj popularni glumac unosi u telo.

Ovo je način ishrane koji Toma Kruza čini vitalnim i sposobnim da sam izvodi svoje vratolomije.

Tom Kruz
foto: Ron Wolfson, 2001 All Rights Reserved / Everett / Profimedia

1. Izbegava ugljene hidrate

Tom izbegava ugljene hidrate sa visokim glikemijskim indeksom koji se nalazi u hrani poput peciva, testenine i žitarica.

Glumac ipak nije uvek na dijeti bez ugljenih hidrata. Zapravo, jednom je podelio svoj recept za špagete, prozvavši se kraljem karbonare.

2. Konzumira kuvanu i grilovanu hranu

Ova filmska zvezda kloni se svega prženog. Kruz se kune u hranu kuvanu na niskim temperaturama uglavnom na žaru. To je zato što hrana kuvana na visokim temperaturama ima tendenciju uzrokovati hroničnu upalu tkiva i ubrzati starenje.

Neka od mnogobrojnih istraživanja pokazuju da je jedna od najboljih prehrambenih navika za osobe starije od 50 godina konzumiranje protuupalne hrane, poput lososa, tamne čokolade, sirove zobi, borovnica, đumbira, cvekle, brokolija, maslinovog ulja, paradajza i spanaća.

Tom Kruz
foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

3. Uvek pored njega ima zdrave grickalice

Unatoč gustom rasporedu na setu, Tom održava visoku razinu energije čak i navečer kada većina počinje dremati. Tajna je kako kaže, u zdravim grickalicama poput orašastih plodova, organskih borovnica. Nakon svega, ne čudi stoga da se Kruz može spretno penjati po liticama, skakati s njih, upravljati avionima, helikopterima, voziti trkačke automobile i raditi sve što mu omogućuje da živi punim plućima.

4. Izbegava šećer

Šećer u obliku slatkiša za Kruza je strogo zabranjeno, pogotovo kad se priprema za snimanje akrobatskih scena na setu. Istraživanja pokazuju da šećer može ubrzati starenje uzrokujući upale i oštećujući kolagen i elastin. Konzumacija previše šećera također može ubrzati starenje i boranje kože.

-Razni sportovi kao pogon

"Vožnja kajakom po moru, spaleologija, mačevanje, traka za trčanje, zatezanje, penjanje po stenama, planinarenje, trčanje... samo su neke od aktivnosti kojima se bavim", odgovorio je Tom na pitanje kako ostaje mlad i potvrdio da je njegovo telo i dalje u punoj snazi.

Stil/Zivim.gloria.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs