LEGENDARNI PEVAČ JE ZAMALO PROSLEDIO SVOJ NAJVEĆI HIT: A ono što je porodica sa njim uradila nakon smrti je JEZIVO

Bizarno i sramotno je ono što najbolje opisuje na šta je sve porodica ovog čuvenog muzičara bila spremna zbog milionskog nasledstva

Celebrities
LEGENDARNI PEVAČ JE ZAMALO PROSLEDIO SVOJ NAJVEĆI HIT: A ono što je porodica sa njim uradila nakon smrti je JEZIVO
Foto: Profimedia

Za neke pevače može da se kaže da imaju prepoznatljiv glas, a jedan od takvih je svakako bio i Džejms Braun (1993-2006). Kum soula, koji se rodio 3. maja, imao je ogroman broj hitova, a jedan od najprepoznatljuvijih je "I Got You (I Feel Good)".

Numera, koja definitivno "diže" raspoloženje, Džejms Braun je napisao 1960-ih godina prošlog veka, ali ne za sebe, već za Ivon Fer, koja je pevaču u njegovom bendu pevala prateće vokale. Numera je nosila naziv "I Found You", međutim nije imala većeg uspeha.

Džejms je navedenu pesmu rešio da "preradi", od teksta do aranžmana. Numera je dobila naziv "I Got You (I Feel Good)", a kroz nju je domirao Braunov vokal, te prepoznatljiv zvuk saksofona Masea Parkera. Takođe, dodat je i zvuk gitare, koji prvobitna numera nije imala.

Pesma je postala svetski hit, a ostalo je istorija.

Džejms Braun
foto: Reuters

Inače legendarnom Džejmsu Braunu ni posle smrti ne daju ljudi mira.

Naime telo preminulog muzičara presečeno je na pola pošto je sudija naredio DNK analizu, kako bi se utvrdilo da li je muzičar otac dečaka Džejmsa Džuniora, koji je inače sin pevačeve udovice Tomi Rej.

- Oni nisu mogli da odrade normalno DNK testiranje zbog tečnosti za balsamovanje koja se nalazi u njegovom telu, tako da su morali da odseku Džejmsove noge kako bi došli do koštane srži - rekla je Tomi Rej, dodavši da joj je žao što je to moralo da se uradi.

Borba oko nasleđa Džejmsa Brauna, koje se procenjuje na oko 65 miliona, bila je toliko velika da je pevačevo telo kružilo Sjedinjenim Američkim Državama. Na kraju, sahranjen je u bašti nastarije ćerke u Džordžije.

Stil / Telegraf

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs