Jako brzo se prave

POLPETE OD TIKVICA IZ RERNE: Poslužiti ih tople uz grčki jogurt u koji ste dodali malo soli i belog luka

Sezona je tikvica, sad su najlepše, koristite ih u ishrani što više jer su izuzetno zdrave

Recepti
Autor:
POLPETE OD TIKVICA IZ RERNE: Poslužiti ih tople uz grčki jogurt u koji ste dodali malo soli i belog luka
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 150 g gaude
  • 150 g prezli
  • 2 jajeta
  • so, biber
  • 2 čena belog luka
pljeskavice od tikvica
foto: Profimedia

Priprema:

1. Tikvice izrendajte (na rende za krompir), posolite ih i pustite da odstoje 20 minuta da pustile višak vode. Pomešajte ih sa 150 g rendane gaude i oko 150 g prezli. Ubacite dva jajeta i začine (so, biber, a ko voli ljuto, može da stavi i malo čilija u prahu) i izgnječena dva čena belog luka.

2. Ruke pospite s malo prezli, kašikom zagrabite smesu pa oblikujte šnicle. Slsžite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs